"Profesoriai' rašė Vis tiek niekas nieko apie skrydį nebežino, tai kam dar gilintis... Nagus tokiems "istorikams" reikėtų atidaužyti. nors bendrai straipsnis tikrai geras.
Du klausimai; Pirmas. Koks perkrovimas minėtam lėktuvui laikomas dar žmonišku, ir koks laikomas jau nežmonišku. Viename straipsnyje buvo pacituota eksperto išvada: "Peilis įsmeigtas su nežmoniška jėga". Į tyrėjo klausimą. kaip šią išvadą suprasti, ekspertas atsakė: "Peilio įsmeigimo jėga viršija žmogaus jėgą". Čia viskas aišku. Bet kas pakomentuos tą nežmonišką perkrovą. Antras. Iš kur autorius žinojo, kad lėktuvą pilotavo Girėnas?
Na mano nuomonė aiški: tokais šaltiniais, kuriuose rašoma absurdiškos nesąmonės, neverta tikėti. Tačiau istorikams tokiems, (kaip aš kartais sakau dviejų klasių profesoriams) už žmonių klaidinimą reikia nukapoti nagučius... Ne visi žino detales tikslias, kas įvyko ir kas pilotavo lėktuvą tuo momentu, (Oficialiai skelbiama, kad S. Darius, ir tai manu ir yra tiksliai), tačiau ką laimi tokie istorijų skelbėjai, (klaidingų), man sunku suvokti
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4089
Amerikoje Lituanicos skrydžio minėjimai būna gražūs ir prasmingi. Na, bet šiemet renginio Čikagoje metu demonstruotas lėktuvo modeliukas lenkia net mūsų kaunietišką šedevrą Prašau susivaldymo...