Diskusijos

Eiti į puslapį   <<      
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
eppanzer
2009 Grd 04 d., 20:37
Užsiregistravęs dalyvis #46
Prisijungta: 2009 Sau 05 d., 08:36
Pranešimų: 490
mind3e rašė ...

Užtat prisijungėme Klaipėdą ir Klaipėdos kraštą, kuris mums teisėtai nepriklausė


Tu pirmas pateikei teiginį, tu jį ir pagrįsk
Į viršų
Mindaugas
2009 Grd 04 d., 21:12
Mindaugas

Užsiregistravęs dalyvis #5
Prisijungta: 2008 Lap 05 d., 17:06
Pranešimų: 464
1422 m. sudarius Melno taikos sutartį, nustačius naują sieną Klaipėdos kraštas perleistas Vokiečių ordinui, tokia siena išsilaikė iki Pirmo Pasaulinio Karo pabaigos, t.y. Versalio sutarties. Taip išeitų, jog praktiškai pusė tūkstančio metų tai nebuvo Lietuvos teritorija...
Stipri kultūrinė skirtis tarp Mažosios ir Didžiosios Lietuvos. Didžioji dalis gyventojų vokiečiai arba "suvokietėję" lietuviai. Tikyba - liuteronai.
Teritorija prieš karą priklausė Vokietijai, todėl jos likimą turėjo spręsti Antantė, kaip laimėjusi pusė, tą galima teisiškai kildinti iš Vokietijos besąlygiškos kapituliacijos, o ne savavališkai įsikišusi Lietuva.

Remiantis Jūsų siūlyta logika sunku net įsivaizduoti revizionistinius bandymus atsiimti tai kas man priklausė Viduržiemio jūros regione ar toje pačioje Europoje....
Į viršų
eppanzer
2009 Grd 04 d., 21:51
Užsiregistravęs dalyvis #46
Prisijungta: 2009 Sau 05 d., 08:36
Pranešimų: 490
Jeigu galima, prašyčiau kreiptis tu. Nežiūrint nuomonių skirtumo, nemanau kad jeigu kreipsimės į vienas kitą tu mažiau gerbsim vienas kitą. Argumentai puikūs, būtent tokie, kokių ir tikėjausi.
Beveik pusė tūkstančio metų labai daug. 21 metai mažai. O 50 metų? Dar 50 metų SSSR sudėtyje, ir Lietuvoje rusų daugiau nei šiandien Latvijoje, kaip tada? Ar 100 metų per mažai?
Man Ordinas ne valstybė, o plėšikas. Vokietijos valstybė perėmė plėšiko nusikalstamu būdu įgytą turtą. Savininkas pasinaudodamas proga tą turtą atsiėmė. "Aukščiausias teismas" - sau galutinių ir neskundžiamų sprendimų naštą prisiėmusi Antantė "nenubaudė" savavališkai įsikišusios Lietuvos. Galutinai taškas padėtas po APK. Šiandieniniame pasaulyje, kuriame po APK vėl perbraižytos sienos, yra tvirtas susitarimas tų sienų nebekeisti. Ir aš nebepuoselėju jokių revizionistinių planų. Nei dėl Punsko, nei dėl Suvalkų.
Į viršų
Mindaugas
2009 Grd 08 d., 21:17
Mindaugas

Užsiregistravęs dalyvis #5
Prisijungta: 2008 Lap 05 d., 17:06
Pranešimų: 464
21 metai mažai. O 50 metų? Dar 50 metų SSSR sudėtyje, ir Lietuvoje rusų daugiau nei šiandien Latvijoje, kaip tada? Ar 100 metų per mažai?

Pirmasis argumentas prielaida iš serijos "kas būtų, jeigu būtų" Tai ne faktas, o tik hipotetiškai konstruojamas spėjimas.
Man Ordinas ne valstybė, o plėšikas.
Vėlgi ne įrodymas, o tik pačio asmeninė nuomonė. Jeigu Ordinas ne valstybė, tai kodėl? Pagrįsk tokį teiginį.
O LDK nuo jūros iki jūros užkariavimus vykdė kitokiais metodais nei Ordinas? Visiškai netikslinga ir neteisinga iš XXI a. perspektyvos vertinti moraliniu aspektu XIV-XV amžiaus įvykius, tai kas dabar amoralu, neteisinga ir protu nesuprantama, o tuo metu buvo norma...

Aukščiausias teismas" - sau galutinių ir neskundžiamų sprendimų naštą prisiėmusi Antantė "nenubaudė" savavališkai įsikišusios Lietuvos.


Nevisiškai tikslu, nubausti gal ir nenubaudė, bet visiškai "rankų neatrišo". Klaipėdos kraštas liko autonomine zona, su savarankiška valdžia ir pan. Tokį nenubaudimą lėmė tarptautinė politinė konstaliacija: Vokietija kaip pralaimėjusi šalis negalėjo padaryti nieko, dorojosi su savo vidaus problemomis, Prancūzija ir Didžioji Britanija grojusios pirmuoju smuiku Tautų sąjungoje nenorėjo veltis į rimtus konfliktus, aštrinti ir taip sudėtingos padėties - Klaipėdos kraštas tarsi kompensacija už Vilnių...
Į viršų
Eiti į puslapį   <<       

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook