Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16 Pranešimų: 1398
Gerb. "Lakūne", atrodo, kad ne taip supratote mano pasiūlymą.
Aš siūliau "surišti" tų lakūnų pavardes su biografijų nuorodomis - kad paspaudus atsidarytų biografija. Kaip pavyzdį buvau "pririšęs" Soltaną. Štai taip: Soltanas Panteleomas.
Taip siūlyčiau ir daryti.
Dabar jūs į diskusijų puslapį sukėlėte biografijų tekstą. Tai visai nereikalinga. Tik daugiau chaoso pasidaro.
Na bet, palaukim Nerijaus sprendimo. Jis čia šeimininkas.
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00 Pranešimų: 4087
Nieko iš esmės blogo tame nėra, gal ir patogiau dar bus radusiam ir atsidariusiam temą, nereikės spaudinėti nuorodų ir iš karto matyti kas čia prie ko. O šiaip ir pats jau kokį dešimtmetį ruošiausi atrinkti savo krašto aviatorius į vieną eilę. Gerai kad domiesi, gal kada nors kas nors gausis iš to. Pvz. kolega Pijus yra parengęs parodą apie savo kraštiečius Mažeikių krašto aviatorius. Gal ir čia kas nors gausis su laiku.
Gaila, kad neapdairumo klaidos sukelia bereikalingų klausimų ! A.Liekio knygoje „Lietuvos karo aviacija (1919-1940), psl.598 po tokia pat nuotrauka rašoma „nusileidimas „ant pilvo“ Rietavo rajone, Širnokų kaime“. LCVA F.1323, Ap.1 B.504, L.1 rašoma: „Atsitikimas įvyko su 5-os Eskadrilės lėktuvu G.G. tipo 705 nr. ties Širnokų km. Rietavo valsčiuje 1938 m. rugpjūčio mėn. 21 d. 11 val. 30 min. Šis lėktuvas š.m. rugpjūčio 21 d. 11 val. pakilo iš Zoknių aerodromo, kad vykdyti eskadrilės vado duotą pilotui mok. lak. j. psk. Girdauskui Vaciui uždavinį: perskristi maršrutu: Šiauliai - Šaukėnai - Vaiguva - Varniai - Žarėnai - Rietavas - - Veiviržėnai - Priekulė - Klaipėda - Palanga“.