Diskusijos

Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Kiras
2012 Lap 28 d., 11:13
Kiras

Užsiregistravęs dalyvis #19
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16
Pranešimų: 1398
Na, Internet Explorer dar pusė velnio, bet irgi vaizdas šiek tiek susijaukia. O kas darosi Google Chrome - baisu. Jei turi galimybę pažiūrėk per draugo ar bendradarbio kompiuterį, kuriame yra Google Chrome naršyklė. Pasižiūrėk būtent šios diskusijos antrą puslapį! O paskui palygink su pirmu puslapiu.
O viskas taip pasidarė dėl tavo įdėtos labai ilgos nuorodos (vokiečių knygos). Google Chrome naršyklė ilgų nuorodų nesulaužo, jos eina į vieną eilutę, ir tada forumo puslapis labai išsidarko.

O vaistai nuo to - nuorodas reikia dėti paslėptu būdu. Rekomendacijos čia.
Į viršų
JG52
2012 Lap 28 d., 12:54
Užsiregistravęs dalyvis #156
Prisijungta: 2010 Rgp 19 d., 14:53
Pranešimų: 519
Ačiū, Kirai, už pastabą ir rekomendacijas. Pasitaisysiu .
Į viršų
Juozas
2012 Lap 28 d., 19:07
Užsiregistravęs dalyvis #20
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:29
Pranešimų: 360
Skirtumai tarp vokiečių ir sovietinių pilotų buvo nemaži. Vokiečių naikintuvo pilotas baigdavo lakūnų mokyklą priskraidęs 200, sovietinis 14 valandų. Didžiąją laiko dalį vokiečių kursantas praleisdavo ore, tobulindamas lėktuvo pilotavimą, šaudymą, bombardavimą, klasėse studijuodamas oro mūšio taktiką, lėktuvų konstrukciją ir pan. Būsimąsis Stalino sakalas daugiausia laiko praleisdavo studijuodamas partijos programą, dirbdamas ūkiniu darbus, o ore treniruodamasis skristi rikiuotėje. Šaudymas ir aukštąsis pilotažas, siekiant mažesnio avaringumo, buvo iš mokmo programos pašalintas. Rezultatas - 1943 metais nekoviniai nuostoliai viršijo kovinius
Atmosfera daliniuose. Priverstinio nusileidimo priešo teritorijoje (išsigelbėjimo parašiutu) atveju, sovietinio lakūno laukė ilgas ir labai nemalonus bendravimas su osobistais, vokiečių - draugų sveikinimai, baliukas ir naujas lėktuvas. Pavyzdžiui Valteris K0pinskis pimavo pagal prarastų lėktuvų skaičių - 21. Sunku patikėti, kad raudonojoje armijoje kuriam nors pilotui būtų pavykę bent priartėti prie pusės šio rezultato, prieš atsiduriant štrafbate, ar Lubiankos požemiuose. Žodžiu atmosfera daliniuose toli gražu nelepino Stalino sakalų.
Kas buvo bendra - tai tarpusavio priešiškumo nebuvimas. Sovietinis lakūnas, pakliuvęs pas kolegas vokiečius, būdavo priimamas gana draugiškai (kol pagal galiojančią tvarką jį paimdavo atitinkamos tarnybos). Rusų lakūnai negailėdavo patarimų techniniais klausimais, pavyzdžiui, kaip užvesti variklį per didelius šalčius. Niekas neprisimena atvejo, kad rytų fronte iš lėktuvo būtų apšaudytas parašiutu besileidžiantis lakūnas (vakarų fronte tokių atvejų buvo). Gal tai Lipecko mokyklos laikų atgarsiai, kai vokiečiai kartu su kolegomis rusais kartu skraidė, gėrė degtinėlę, vaikščiojo pas vietines mergas...
Bet greičiausiai, priežastis kita. Tiek vienos, tiek kitos pusės lakūnai buvo labiau išsilavinę už kitų karuiomenės rūšių atstovus. Dauguma neigiamai žiūrėjo į patį karą, o ne į kitą kariaujančią pusę. Jei nebūtų buvę geležinės uždangos, daug rusų ir vokiečių lakūnų būtų tikrai susidraugavę, kaip atsitiko tarp anglų ir vokiečių.

[ Redaguota 2012 Lap 28 d., 19:09 ]
Į viršų
auktis
2012 Lap 28 d., 20:32
Užsiregistravęs dalyvis #89
Prisijungta: 2009 Bir 28 d., 23:14
Pranešimų: 169
Juozas rašė ...
<...> Niekas neprisimena atvejo, kad rytų fronte iš lėktuvo būtų apšaudytas parašiutu besileidžiantis lakūnas. <...>


Ne visai teisybė. Tarybiniais laikais lietuvių kalba išleistoje Fransua de Žorfo knygoje apie Normandija-Nemunas eskadrilę yra rašoma apie panašius atvejus - kad prieš apsisukdami "paleidžiam kelias serijas į besileidžiantį parašiutistą" nes ir vokiečiai taip daro.
Vienareikšmiškai galima pasakyti, kad nei pas vienus tai nebuvo paplitusi praktika, tokiais veiksmais užsiimdavo tik fanatiški ir ideologijos/propagandos praplautomis smegenimis, dažniausiai jauni pilotai, o patyrę pilotai tokiais veiksmais bjaurėdavosi. Kažkurio piloto memuaruose yra aprašytas atvejis, kaip lengvai numušė pilotą, per daug įsijautusį į parašiutų "medžioklę".

[ Redaguota 2012 Lap 28 d., 20:37 ]
Į viršų
Kiras
2012 Lap 28 d., 20:43
Kiras

Užsiregistravęs dalyvis #19
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:16
Pranešimų: 1398
auktis rašė ...

neturėjo kitos išeities - arba eina kariaut arba važiuoja pas baltas meškas miško kirsti

Na, čia jau neteisybė.
Kur baltos meškos - miškas neauga. O kur buvo kertamas miškas - ten meškos rudos.
Į viršų
Prunce
2012 Lap 28 d., 22:58
Užsiregistravęs dalyvis #66
Prisijungta: 2009 Kov 23 d., 21:46
Pranešimų: 838
"Auktis" gal ir viską teisingai parašė, tačiau dėl to, kad man
Iš gerb. Pruncės ne kurių pasisakymų galima daryti išvadą, kad tiesiog negali (nenori) žmogus patikėti palyginus neseniai tapusia pasiekiama informacija (sugriuvus geležinei uždangai), kad tiek metų laikyti pačiais geriausiais tarybiniai pilotai-sakalai vis tik gal ir ne visai patys geriausi (rezultatyviausi). Nesvarbu, kas ką besakytų, nesvarbu, negali taip būti - ir viskas. Taškas. Vis tiek visi vokiečiai - fašistai, o tarybiniai pilotai na tokie... šiek tiek savesni, darbo liaudis gi

galiu pasakyti, jog man ta tarybinė liaudis tiek pat reiškia, kiek ir vokiška arijų rasė. Abu išsireiškimai beprasmiški.
O kad:
Man asmeniškai labai neskaniai ir vienpusiškai skamba pasisakymai apie eilinius Rusijos, Baltarusijos, Kirgizijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos,... gyventojus, kurie idėjos ėjo ginti, ir mušti okupantų pasiėmę šautuvą į rankas. Kaip nurašyta iš prieš kokį ketvirtį amžiaus išleistos knygos/laikraščio.

tai reikėtų ir toliau skaityti - kas mano rašyta buvo:
Arba, o tokia buvo dauguma tų, kurie guli mūsų žemės kapinėse, net jokios idėjos neturėję ginti, ėmė ginklą į rankas ir ėjio tų "išvaduotojų" mušti. Žinoma, didžioji masė ir Vokietijos armijos buvo tokia pat darbo liaudis, kuri vykdė savo vadų politiką. O tai, kad kažkam pirmame mūšyje galvą teko padėti

taigi, man, kaip ir sakiau - visiškai vienodas tas okupantas, kuris numušė 350 kito okupanto lėktuvų ir tas antras, kuris numušė 50 su trupučiu pirmo okupanto lėktuvų. Jei Jūs, ponai, norite kažką išskaityti iš mano pasisakymų tarp eilučių - nevarkite. Aš visada stengiuosi savo mintis išreikšti eilutėse. O tarp eilučių minčių ieško tie, kas nesupranta to, kas parašyta eilutėse. Deja, Lietuvoje "užkastų" tarp eilučių minčių ieškančių - dauguma. Ir nieko čia nepakeisi...
Na, o Hartmano atsiminimai ir Raymond F. Toliver and Trevor J. Constable knygos smarkiai skiriasi tuo, kad viena yra atsiminimai, kita - biografija. Ir nėra aiškumo, kuri iš jų labiau primena romaną, kuri arčiau istorinės tiesos.
Mane stebina dar vienas dalykas; kaip tie superasai, kurių "Luftwaffe" karo nepralaimėjo (kaip, beje, ir "Wermacht" - as, "Panzerwaffe", "Kriegsmarine"), pralošė II Pasaulinį karą su savo geriausia technika, labiausiai išsilavinusiais mokslininkais ir visos Europos (išmeskime Britaniją ir dar kelias Europos valstybes) resursais? Negi, kaip visais radijo kanalais šaukė fiureris ir jo propagandos meistrai, pabūgę savo niekšiškų planų, trumpino frontą tol, kol atsidūrė Berlyne. Ir to dar maža - ėmė ir patys sunaikino viską, ką kūrė nuo trisdešimtųjų metų pradžios... Ar ne juokingai skamba? Bet tokias išvadas tikrai galima padaryti iš to, kaip paskutiniuosius 30 metų buvusio socialistinio bloko valstybėse aukštinami nacių pasiekimai. Prie to veda tik vienas dalykas - 50 metų vyravęs "informacinis badas" apie Vokietiją ir jos žygius II Pasaulinio karo metais. Taip ir norisi tikėti viskuo, kas parašyta vakaruose, net negalvojant ar tai - tiesa, ar tik autoriaus bandymas prastumti sensaciją. Norisi užduoti dar vieną klausimą: keli iš mano oponentų yra skaitę Hitlerio "Main Kampf", Lenino "Raštus" ir "Šventąjį raštą"? Kaip tai susiję? Atsakysiu po savaitės, jei matysiu, kad yra reikalas.
Į viršų
lokys
2012 Lap 29 d., 02:06
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
labai nesinori politikuoti, bet jus nuvaziuokit i Rusija, po to i Vokietija , pabukit ten siek tiek ir dar karta saves paklauskit ar tikrai manote , kad Vokieciai pralaimejo kara?
Į viršų
Juozas
2012 Lap 29 d., 19:23
Užsiregistravęs dalyvis #20
Prisijungta: 2008 Lap 24 d., 19:29
Pranešimų: 360
Prie to paties. Sėdi Vokietijos alubaryje gerokai pagyvęnęs vokietis. Pasistatęs didžiulį bokalą gero alaus, kepsnį per visą lėkštę. Prie gretimo staliuko du turistai iš Rusijos. Ant stsliuko po mažytį bokaliuką pigiausio alaus, keli gabaliukai kepintos duonos. Iš nugirsto turistų tarpusavio pokalbio supratęs iš kur jie, vokietis sako: "Kaip gerai, kad mes karą pralaimėjom". Turistai klausia: "Kodėl"? "Būtume laimėję, turėčiau kur nors Sibire saugoti va tokius kaip jūs"...
Atsiprašau, kad ne į temą.

[ Redaguota 2012 Lap 29 d., 19:30 ]
Į viršų
Prunce
2012 Lap 29 d., 19:54
Užsiregistravęs dalyvis #66
Prisijungta: 2009 Kov 23 d., 21:46
Pranešimų: 838
Yra geresnis pasakojimas apie mūsų politinius veikėjus Nepriklausomybės pradžioje, bet tai - anekdotas ir, manau, kad jį visi žinote. "Lokys" savo frazę (beje, ar ne laikas pradėti rašyti lietuviškai?)
ar tikrai manote , kad Vokieciai pralaimejo kara?

užduok kokiame rimtame Europos, Rusijos, Ukrainos, manyčiau, net Lietuvos Forume, manau, kad gausi tiek pipirų, kiek jų net Pipirų žemėje neauga. Aš nemanau, kad vokiečiai karo nepralaimėjo. Aš tai puikiausiai žinau, kad jie jį pralaimėjo. O kad jie gyvena dabar geriau, negu tie, kurie laimėjo, tai paklauskime - KODĖL. Todėl, kad jai prisikelti ir peržengti savo politikų klaidas, sukėlusias du pasaulinius karus, padėjo visa Vakarų Europa ir JAV. O TSRS pati kapstėsi.

[ Redaguota 2012 Lap 29 d., 20:04 ]
Į viršų
Mindaugas
2012 Lap 29 d., 20:42
Mindaugas

Užsiregistravęs dalyvis #5
Prisijungta: 2008 Lap 05 d., 17:06
Pranešimų: 464
Ir vėl ne į temą, bet kaip jau sakiau jeigu yra A, tai turi būti ir B.
Vakarų Europai po karo atsigauti nenuginčijamai pagelbėjo Maršalo planas, bet reikia nepamiršti ir to, jog jis buvo pasiūlytas ir SSRS. Stalinas su politbiuru keletą kartų svarstė ir tiek dėl išorinių, tiek dėl vidinių priežasčių planą atmetė.

Todėl, kad jai prisikelti ir peržengti savo politikų klaidas, sukėlusias du pasaulinius karus


Nesutinku su tokiu teiginiu, nes vėl kai kas nutylima. Taip, žinoma, Vokietija pradėjo abu karus, bet vienareikšmiškai pasakyti, kad vokiečiai yra nenuginčijamai svarbiausia priežastis, kuri lėmė karų įsiplieskimą abiem atvejais, yra neteisinga. Tereikia plačiau pažiūrėti į tarptautinę bendruomenę (valstybes) prieš abu karus ir jų visuomenes, pamatysime, kad ir be blogųjų vokiečių kariauti norinčiųjų buvo, oi kaip buvo.

Diskusija vis krypsta į šalį, jeigu yra poreikis, galima išskirti į atskirą temą ir nemaišyti visko vienoje.
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook