Diskusijos

Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
Nerijus Korbutas
2011 Vas 03 d., 18:42
Administratorius

Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: 1970 Sau 01 d., 03:00
Pranešimų: 4086
Lietuvos Šaulių Sąjungos ir Lietuvos Aero Klubo santykiai nebuvo geri. Visokių konfliktų nesutarimų būta apie 1940 m. (Aukštagirio sklandymo mokyklos perdavimas), bet pasirodo ir kuriantis LŠS Aviacijai LAK'as kišo pagalius į ratus. Tai puikiai iliustruoja šitas lakūno šaulio J.Kumpiko - Kumpikevičiaus straipsnis

Štai ištrauka:

Matau, kad man atvykus, padėtis pasidarė įtempta. Prof. Z. Žemaitis išsikvietė mane į atskirą kabinetą. Pradėjo prikaišioti, kad Klubas man tiek daug padėjo, o aš, steigdamas šaulių aviaciją, norįs Lietuvos Aero Klubą sunaikinti. Jis pagrasino, kad jei neatšauksiu šaulių aviacijos steigimo, turėsiu daug nemalonumų, ir gal net būsiu suspenduotas, negalėsiu skraidyti.

Į grasinimą atsakiau ramiai: "Pone profesoriau, pagal tarptautinį susitarimą čekų civilinio lakūno leidimas yra tokio pat lygio kaip ir L. A. Klubo. Jei tamsta ir toliau grasinsi man, prašau grąžinti man čekų lakūno leidimą ir atsiimti savo". Atrodo, kad pasakiau per daug.

Prof. Žemaitis atsakė: "Tuomet mes naudosime prieš tamstą visokias represijas. Neleisime tamstai skraidyti A. Klubo lėktuvais, o jūsų turimą lėktuvą, kurį laikote mūsų angaruose, išmesime".

Atsakiau: "Pone profesoriau, lėktuvas senas, gali pastovėti lauke. Pagal turimą mano ir lėktuvo licenziją, kol ji nepasibaigs, tamsta man negali nieko padaryti".

Su prof. Žemaičiu išsiskyrėme nelabai maloniai. Tas pašnekesys ir grasinimai mane labai prislėgė. Sekančią dieną buvau Čekų pasiuntinybėje Kaune. Atėjęs pasakiau, kad norėčiau turėti dublikatą mano lakūno liudymo ir jį pratęsti dar metams ar dviem.
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook