Diskusijos

Lietuvos Aviacijos Istorija 1919 - 1940 m. :: Diskusijos :: Įvairios temos :: Lietuvos Aviacijos Muziejus
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Jei būčiau muziejaus direktorius
Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Arius, Nerijus Korbutas, Pijus, Mindaugas, Kiras
Autorius Pranešimas
stOras
2013 Lap 27 d., 00:13
Užsiregistravęs dalyvis #45
Prisijungta: 2009 Sau 03 d., 16:19
Pranešimų: 164
idomu butu suzinot, ar muziejus bande pasinaudot europos pinigeliais.... ar buvo bent minciu koki nors projekteli parasyt? na nors langus psikeist.... ?
Į viršų
sky76v
2014 Vas 23 d., 00:52
Užsiregistravęs dalyvis #49
Prisijungta: 2009 Sau 27 d., 14:48
Pranešimų: 1306
http://www.youtube.com/watch?v=gEf0AT5xW5I
Į viršų
lokys
2014 Vas 23 d., 02:14
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
Liudna.Lauksim eksponatu ispardavimo
Į viršų
Mindaugas
2014 Vas 23 d., 09:25
Mindaugas

Užsiregistravęs dalyvis #5
Prisijungta: 2008 Lap 05 d., 17:06
Pranešimų: 464
Kultūros ministerija jau kuris laikas ruošiasi jai pavaldžių kultūros įstaigų optimizavimui. Paskelbtas konkursas dėl vertinimo ir optimizuoto modelio sukūrimo.
Iš tokio reportažo ne kažinkas aišku, lietuviškų komercinių kanalų žinių problema tiek neprofesionalumas, tiek ir subjektyvumas.
Iš ties vietoje šio reportažo būtų geriau panagrinėti vertinimui pasirinktus kriterijus, kiek jie anot ministro yra objektyvūs ir gali būti naudojami lyginimui bei vertinimui.
Siūlau nedramatizuoti ir nekalbėti apie eksponatų pardavimą ir kitus su pasaulio pabaiga susijusius dalykus.
Prie beroc daugiau kaip tris metus prasidėjo aukštųjų mokyklų išorinis vertinimas (akreditavimas), kuris objektyviai nustatė kiekvienos aukštosios mokyklos silpnas vietas ir bėdas, įdomu jeigu toks išorinis vertinimas būtų atliekamas muziejams, kokie to rezultatai būtų? Konkrečiai to paties LAM.
Į viršų
lokys
2014 Vas 23 d., 14:36
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
Na del tu eksponatu cia buvo tik sarkazmas.Siap Lam ir kiti panasaus pobudzio muziejai visada bus kaip suniui 5-ta koja del savo specifikos.Problema, kad vertinimo kriterijai daugiau sufokusuoti meno muziejams ir technikos muziejai galbut visai netelpa i nustatytus remus.Anglijoje si problema isspresta paprastai:muziejam suteikta daugiau laisves, o juos finansuoja azartiniu zaidimu losejai, is kuriu pinigu kasmet tarp muzieju zaidziama loterija stambiai sumai gauti (dazniausiai ji isprendia finansines problemas ilgam)
Zinoma, ne visus uzsienietiskus modelius pavyktu pritaikyti Lietuvoje, bet manau keletas pakeitimu is kulturos ministerijos puses padetu sekmingai spresti Lam bedas.Yra daug reikalavimu, kurie trukdo normaliai dirbti, nes reikia rupintis kaip igyvendinti ''metu plana''.Kad daryt tuos pakeitimus, turi but noras ir is to paties Lam.

Į viršų
Mindaugas
2014 Vas 23 d., 19:11
Mindaugas

Užsiregistravęs dalyvis #5
Prisijungta: 2008 Lap 05 d., 17:06
Pranešimų: 464
Nemačius kriterijų, pagal kuriuos buvo vertinama, kiek sunku pasakyti kuriems muziejams jie buvo "patogesni", jeigu jie iš vis buvo "patogesni".
Nesu didelis užsienio šalių praktikos šalininkas - tiek studijų metu, tiek jau iš darbo patirties akivaizdu, kad tai ne pats geriausias būdas spręsti esančias problemas, nes dažnai atliekamas neorganiškai - paima mažą dalį kitos sistemos ir bando prigydyti kitoje sistemoje. Lietuvoje arbūzai sunkiai auga, nors auga, bet jiems viena ne Lietuvoje. Puikus to pavyzdys yra švietimo sistema, kurioje vis buvo bandoma perkelti kitų šalių gerąją patirtį, neatsižvelgiant nei į mūsų švietimo sistemos specifiką, nei į sprendžiamų problemų kompleksiškumą. Gavo didelis šnipštas.
Nepritariu minčiai, kad LAM yra labiau yra specializuotas nei meno muziejai. Specifika svarbus argumentas, bet ar jau tikrai toks lemiamas kalbant apie veiklą? Meno ir pan. muziejai nesulaukia gausybės lankytojų, kaip tik dažniau susiduria su išsilaikymo klausimu, o ką jau kalbėti apie įvarius memorialinius muziejus.
LAM tema labai palanki ir patraukti – technikos muziejus mokiniui gerokai įdomesnis, nei liaudės buities muziejaus siūlomos ekspozicijos ar tų pačių meno galerijų parodos.
Kiekvienos srities, kokia tai bebūtų ar medicina, ar krašto gynyba, kiekvienos įstaigos ar tai policijos komisariato, ar mokyklos įvardina tik vieną problemą – nepakankamas finansavimas. Bet jis visada bus nepakankamas visais laikais ir visur, gana verk dėl pinigų stygiaus. Vadybiškumo ir kūrybiškumo stygius esminė problema ir čia karalius nuogas. Nesinori deklaratyvių ir kategoriškų pasisakymų, bet progų gauti papildomą finansavimą visada yra, būdų kaip pritraukti papildomus vartotojus taip pat. Vien per šiuos metus teko aplankyti apie 40 skirtingų valstybinių įstaigų ir gerųjų pavyzdžių buvo apstu, kai vien žmonių iniciatyva – gebėjimas pasinaudoti ES struktūriniais fondais, rasti ir pritraukti socialinius partnerius, rėmėjus iš užsienio, rasti nišas ir teikiant paslaugas geriau nei kiti. Stebina. Užkerpėjimas kaip grybelinė infekcija – greitai plinta ir sunkiai išnaikinama....
Į viršų
lokys
2014 Vas 23 d., 19:37
Užsiregistravęs dalyvis #239
Prisijungta: 2011 Rgp 14 d., 21:44
Pranešimų: 287
Pilnai su tamsta sutinku! Tiesiog norejau pabrezti, kad yra keletas niuansu ministerijos isakymuose ar istatymuose, kurie trukdo muziejui tvarkytis taip kad jiem butu patogiau.Zinoma tai nepateisina ukerpejimo...
Del skirtumo tarp meno muzieju ir technikos.Tai kaip diena ir naktis.Internete yra laisvai prieinamas muzieju istatymas ir visi kiti popieriai apibudinantys sia veikla Lietuvoj.Nereikia but specialistu, kad suprast kur viskas link lenkiama:lankytoju skaicius, popierizmas ir t.t. Restauravimo klausimai isviso net ne itema, kalbant apie technikos muziejus ir t.t.
Paprastas ukiskas pvz. Kodel zmones masiskai lanko uzsienio aviacijos muziejus kaip duxford, raf, le burge ir t.t.? Todel , kad ten yra labai idomiu eksponatu bei edukaciniu programu studentams ir moksleiviams ir tai traukia lankytojus.Supraskit teisingai:edukacines programos tai ne filmuku ziurejimas is youtubo ar supimasis su arkliuku-lektuviuku, o programos kaip dalis svietimo programos kur mokoma universitetyose ir mokyklose.Deje tokio lygio veikla prasilenkia su lt istatymais, nes fondu saugotoja tiesiog uzdarytu i kalejima, jei studentai pradetu konservuoti ar valyti eksponatus.Savanoriu veikla taipogi neapibrezta.galu gale ir restauracines dirbtuves yra neimanomos , nes ju specifika apsoliuciai nieko bendro neturi su meno dirbiniu restauravimu.Kai viso sito, t.y. eksponatu ''ciupinejimo'' negali pasiulyti zmonems, automatiskai ir nera nei lankytoju nei lesu, nes niekas nesuinteresuotas merkti pinigus i kazkieno varvanti stoga...is europos pinigai dalinami tik tuo atveju, jei nusimato ju grizymas, siuo atveju tai virsta ''kulturinimusi'' (nezinau kaip kitaip issireiksti).
Betkokiu atveju LAM potencialo turi, bet reik reformu...
Į viršų
JG52
2014 Vas 24 d., 08:55
Užsiregistravęs dalyvis #156
Prisijungta: 2010 Rgp 19 d., 14:53
Pranešimų: 519
lokys rašė ...

Kai viso sito, t.y. eksponatu ''ciupinejimo'' negali pasiulyti zmonems, automatiskai ir nera nei lankytoju nei lesu, nes niekas nesuinteresuotas merkti pinigus i kazkieno varvanti stoga

Labai geras pastebėjimas. Apeiti eksponatus aptvertus virvele - tai lyg bandyt užuosti su dujokauke. Ypač tai pasakytina apie lėktuvus, kitą aviacinę techniką. Kažkada LAM veikė Mi-8 (?) simuliatorius. Ir kiek jis veikė? Savaitę? Dvi? Nieko panašaus jau seniai nėra. Štai ir rezultatas...

[ Redaguota 2014 Vas 24 d., 08:56 ]
Į viršų
Eugenijus
2014 Vas 24 d., 19:45
Užsiregistravęs dalyvis #56
Prisijungta: 2009 Vas 25 d., 17:19
Pranešimų: 241
Kažkokia klaidinga informacija apie Mi-8 simuliatorių. Niekada tokio nebuvo. Nuo ekspozicijos atidarymo veikia sraigtasparnio Mi-8 kabinos kopija su vaizdu į Nemuno ir Neries santaką. Kabinos vaizdą sustiprina ir garsinis efektas - sraigtasparnio variklių paleidimo garsas.
Į viršų
JG52
2014 Vas 25 d., 09:18
Užsiregistravęs dalyvis #156
Prisijungta: 2010 Rgp 19 d., 14:53
Pranešimų: 519
Kas buvo LAM - tas supranta, apie kokį simuliarorių turėjau galvoje ir be Eugenijaus paaiškinimo .
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System

Svetainės nuorodos













Sveiki,

Prisijungimo vardas:

Slaptažodis:




Prisiminti mane

[ ]

Facebook